Organisationsudvikling skal gå i den rigtige retning
Man siger som bekendt, at en kæde kun er så stærk som sit svageste led, men man kan så bare vælge at udskifte dette led end at styrke det, men tænk så lige, hvis man begyndte at trække kæden i den modsatte retning og afslørede led, som ikke kunne fungere at komme i den retning, men kun den gamle?
Skal man så hen at udskifte alle disse led, eller bør man styrke disse led til at fungere ved at komme i den nye retning og måske endda fungere stærkere, end de gjorde, da de skulle i den gamle retning?
Vi taler selvfølgelig metaforisk om, at man har at gøre med en virksomhed, hvor man vælger at indføre organisationsudvikling, og selvom udvikling på sin vis altid er godt, så er det for mange mennesker også lig med forandring, og forandring er alle led i organisationen ikke altid lige med på, skal ske.
Men disse gamle medarbejdere er jo skattede ansatte, som kender organisationen og måske er blevet en del af dens DNA, men omvendt kan firmaet godt se, at man er nødt til at omlægge strukturen for at komme videre med de ambitioner og visioner, man har med firmaet.
Selvfølgelig sker der ofte udskiftninger af medarbejdere i et firma, men hvis man ligefrem ender med at skifte alle de gamle ud med nye mere eller mindre ad én omgang, så ender man måske med et helt “nyt” firma, som nu ændrer for meget DNA.
Derfor mener vi selvfølgelig, at man skal samle hele firmaet fra lav til høj og forklare, hvor man er på vej hen, og hvad dette kommer til at betyde for den enkelte medarbejder, og her skal man specielt fokusere på de positive ting.
Der vil måske ske noget negativt på vejen, men slutproduktet bliver godt, og det skal man få alle med på at arbejde mod, så der ingen svage led bliver i kæden.
Blid meget mere beriget om organisationsudvikling her: https://www.cubion.dk/ydelser/organisationsudvikling/