Lederudvikling

At sætte sig til lederudvikling kræver det rette mindset

At sætte sig til lederudvikling kræver det rette mindset

Der er mange ting, man kan sætte sig for her i tilværelsen, men vi kan vist også godt blive enige om, at det ikke er alle ting, som man er lige motiveret for at gøre og sætte sig ind i – eller måske udføre ordentligt.

Vi skal støvsuge og tage opvasken, hvis ikke vi har andre til det, men de fleste mennesker synes ofte, at den slags skal overstås, så man kan komme videre med noget mere interessant og spændende for en selv; men vi kan ikke komme udenom, at man bliver nødt til at klare de opgaver på et tidspunkt.

Ellers bliver det ret ulækkert.

Omvendt kan man sige, at skal man sætte sig for at spise en hel pose slik selv, fordi man godt kan lide slik, så er det ikke så svært at sætte sig for at gøre det, om man gør der gerne meget omhyggeligt, indtil man kører på autopilot med at spise slikket.

Man har jo ikke godt af det slik, og det er heller ikke en nødvendighed at spise, men det giver os livsglæde, så vi gør det alligevel.

Så lad os kigge på noget, der ikke er lige så fysisk forankret, når vi ser på, hvor det skal ende henne, og det er da ofte også meget individuelt, selvom man bruger nogle af de samme redskaber til at komme derhen: lederudvikling.

Man vil gerne være en moderne leder, der kan tage initiativ, vise førergangen for virksomheden, gå i front, men stadig være hjælpsom og forståelig.

Måske har man bemærket, at ikke alle af ens sider er de bedste, og andre kan måske have givet udtryk for, at man som leder burde gennemgår et kursus i lederudvikling.

Her er man nødt til at engagere sig i det helhjertet, selvom det kan kræve, at man også skal se indad på nogle personlige områder, ellers kommer det ikke til at give det bedste resultat til slut.