kvalitetssikringssystem

Et godt kvalitetssikringssystem kan virkelig meget!

Et godt kvalitetssikringssystem kan virkelig meget!

editorial

Når man taler om kvalitetssikringssystem, så er det noget, som man bruger i mange sammenhænge, og langt de fleste instanser er glade for, at det er noget, som man har med at gøre og tager seriøst.

Det er nok mest nogle, som der ved, at de har lavet noget klamphuggeri, som der er bange for, at der kommer nogle og tjekker kvaliteten bagefter.

For når man ved, at man laver kvalitetssikring, så tænker man sig også om, når man laver noget både i planlægningsfasen, undervejs, ved gennemtestning og præsentation, så man ved, det er noget, som man kan stå inde for efter nogle kvalitetsforeskrivelser, regler med videre.

Man kan kalde den slags for lidt for bureaukratisk, men sandheden er, at det med tiden har ført til, at vi specielt i Danmark har en høj standard for de ting, der skal udføres og laves, så man altid er sikker på, at man får det bedste resultat ud af hvert projekt.

image

Et kvalitetssikringssystem skal man aldrig droppe

Før i tiden gik man ret så let henover den slags, fordi man ville bruge tiden på at tjene penge og levere en masse produkter med videre på samlebånd, så man kunne omsætte mest muligt, hurtigst muligt.

Det er heldigvis ikke sådan, som man ser på sagerne nu om dagen, hvor man både tager sikkerheden højt, ser på de ansattes ve og vel og – ikke mindst – gør en hel del ud af kvaliteten.

For den skal ikke svigte, og det hænger sammen med den herskende præmis, som der har eksisteret længe, at kunden altid har ret.

Så når kunden investerer i noget, så skal de have noget, som der er tjekket efter i kvaliteten, så de ikke er i tvivl om, at de hver gang går hjem med det bedste, som der findes – for ellers kan det blive katastrofalt for dem, som der har leveret det.