sund arbejdsplads

Få en sund bundlinje ved at have en sund arbejdsplads

Få en sund bundlinje ved at have en sund arbejdsplads

advertorial

John kan ikke huske hvornår han sidst havde været udhvilet og frisk. Det sidste lange stykke tid har det krævet store anstrengelser af viljestyrke bare for at rulle ud af sengen om morgenen og slæbe sin blytunge krop hen til kaffemaskinen. Mængden af hans morgenkaffe har også været støt stigende det sidste halve år. Engang drak han bare en enkelt kop om morgenen inden han tog på arbejde. Nu drikker han en kop lige efter at have rejst sig fra sengen. Efter morgenmaden drikker han endnu en kop. Han går i bad og bliver helt klar, hvorefter han drikker endnu en kop kaffe, før han går ud af døre.
På vej ud af døren møder John hans irriterende nabo. Irriterende, fordi han altid virker så frisk og oplagt. Det går ærlig talt John på nerverne at se ham løbe en tur hver morgen.
På arbejde hilser han automatisk på hans kollegaer. Han kigger ikke engang op på dem når han gør det. Hvis han havde gjort, ville han have opdaget at de havde det samme døde blik i øjnene som ham.
Da han sidder foran hans computer, sukker han dybt og begynder at arbejde. Men han er træt og led og ked af det. Desuden har han ikke nogle følelser for virksomheden han er ansat i. Så hvorfor skulle han anstrenge sig? Han arbejder langsomt, mest af alt bare for at se ud som om at han laver noget. Tiden kryber langsomt fremad. Moralen og effektiviteten bliver ikke bedre af at han er sulten, men der er stadig et par timer til frokost. Han trænger til kaffe, men det koster 10 kr henne i automaten. Pludselig blinker John med øjnene og kigger op på uret. Han opdager at han åbenbart har siddet og stirret blank ind i skærmen i 30 minutter uden at lave noget. Han kigger hurtigt rundt for at se om nogen opdagede det. Men nej, heller ikke i dag var der nogle der så det. Da han kigger over for at se om hans chef så det, kan han se at chefen har samme tomme blik og stirre tomt ind i skærmen. Ja det ikke noget stort mysterium hvorfor virksomheden ikke kan lave overskud.

Vigtigheden af en sund arbejdsplads

Det er ikke til at komme udenom længere. Alle undersøgelser viser at det er essentielt at have en sund arbejdsplads hvor medarbejdere trives. Sunde og glade medarbejdere er nemlig langt mere effektive og fokuserede. Det arbejde de laver er også at en bedre kvalitet, fordi de faktisk forsøger at lave godt arbejde. Som beskrevet i scenariet oven over. En led og ked af det medarbejder, som egentlig ikke kan lide virksomheden, hvorfor skulle han forsøge at arbejde hurtigt og effektivt, og forsøge at lave godt arbejde? Det handler ikke blot om at de skal have det godt, for at gøre dem i stand til at arbejde bedre. Det handler også om at motiverer dem til at forsøge at arbejde bedre – det kan blandt andet gøres ved at behandle medarbejderne godt, så de får en fællesskabsfølelse og loyalitet til virksomheden.

Det handler ikke kun om de almindelige medarbejdere, men også chefer og beslutningstagere. Hvem træffer de bedste beslutninger? John som er træt, stresset, deprimeret og er ligeglad med virksomheden? Eller Børge som er frisk, udhvilet har overskud og elsker virksomheden?

At have en sund arbejdsplads handler også om at reducerer antallet af sygedage og forebygge stress. Både almindelige sygedage og langtidssygemeldinger på grund af stress, er store økonomiske udgifter for enhver virksomhed.

 

RaskRask: et anderledes massage koncept

 

RaskRask tilbyder massage på en ny måde. Her slipper du for at skulle finde en klinik som har en fri tid der passer med din hverdag. Du slipper også for at spilde din tid med at tage derned og sidde og vente. Hos RaskRask kommer massøren nemlig hjem til dig. RaskRask har ingen lokaler eller klinik. Det betyder også at massørerne ikke er begrænset af nogle åbningstider. Hvis en af massørerne har lyst til at massere kl 21 søndag aften, så kan de ligge en fri tid op på hjemmesiden, hvor du kan booke dem. Du skal blot indtaste din adresse på hjemmesiden, herefter kan du se de massører der er i dit område, og hvilke tider de har fri som du kan booke.
RaskRask er ikke kun massage. De tilbyder også personlige trænere, yoga instruktører og frisører – som alle kører hjem til dig. Ønsker du at træne i en park nær dig er det også en mulighed.

RaskRasks koncept er netop skræddersyet til nutidens samfund. Flere og flere ender i kontorjob eller andre job der langsomt slider dem ned. De får problemer med ryggen, nakken og skuldrene. Samtidig har ingen tid eller overskud til at få gjort noget ved deres skavanker og skader. Det hele skal gå så hurtigt og flere end nogensinde får stress.
Netop derfor eksisterer RaskRask. Målet er at hjælpe danskerne. Hvis du ikke har tid til at få en massage, så tilbyder RaskRask massage på en måde der tager mindre tid fordi vi kommer hjem til dig. Samtidig behøver det heller ikke være i en kliniks åbningstid kl 9-17. I stedet kan du booke en massage i netop det tidsrum hvor det passer dig.

Tiltag

Der er mange måder hvorpå man kan forsøge at skabe en sundere arbejdsplads og få mere friske og oplagte ansatte. Hos RaskRask anbefaler vi selvfølgelig en massageordning, hvor der for eksempel kommer en massør på kontoret hver anden uge og alle medarbejdere får 30 minutters massage. Det er godt for både kroppen og hovedet. Udover at hjælpe medarbejderne af med smerter i kroppen, giver det dem også mere energi og styrker immunforsvaret. Det gør det fordi det sætter gang i blodomløbet og aktiverer kroppen, næste ligesom træning gør. Samtidig er massage også et tidspunkt hvor man slapper helt af, afstresser og har tid til at samle sig selv.
Traditionelle goder er også stadig en god løsning. Men en enkelt måde at forsøge at skabe en sundere arbejdsplads, er sjældent nok. Det kræver en kombination at mange ting. Men et godt sted at starte er god, gratis kaffe, god frokostordning og snacks tilgængelige i løbet af dagen. Sørg for frisk luft og et åbent kontormiljø. Hos RaskRask har vi selv en lampe som lyser blå når luften i lokalet er god, men rød når vi bør åbne vinduerne.
RaskRask tilbyder også firmaer at sende en personlig træner eller yoga instruktør. En times holdtræning hver anden uge kan gøre underværker for medarbejderne, og er en god glidebane til at medarbejderne selv begynder at gå i fitness eller dyrke yoga. Desuden hjælper det ikke kun med medarbejdernes sundhed, det er også en form for teambuilding. Medarbejderne kommer hinanden mere ved og får det derfor bedre og kan arbejde bedre sammen.