lyddesign

Skab dit eget lyddesign

Skab dit eget lyddesign

Forestil dig følgende: Du er ved at se en gyserfilm, der leder op til det grumme øjeblik, det buldrer endda lidt i baggrunden med effektlyde, og senere kan man høre nogle intense instrumenter med dissonante lyde intensiveres, og det hele slutter af med et brag, når uhyggen indfinder sig.

Sådan er vores forestilling om en gyserfilm, at vi dårligt lægger mærke til det, og sådan er effekten også bedst at op, for tænk lige, hvis der derimod var lattermild tegnefilmsmusik imens.

Så ville udtrykket fuldstændigt miste sin virkning.

Selv hvis man fjernede musikken, ville det godt kunne give en lignende effekt, men i længden ville man undre sig lidt over, hvor musikken er henne, for den skal være med til at guide os og semi-bevidst forklare os, hvad der sker.

Det er lidt ligesom en dommer i en sportsgren: når vedkommende klarer sit job godt, lægger man ikke mærke til personen, hvilket kun er en cadeau, men hvis dommeren udlægger mange forkerte hændelser, så er vi de første til at påpege dette.

Lyddesign kan sagtens være musik, men det er ikke altid den velkendte formular, hvor man forsøger at lave et hit til radioen.

Lyddesign kan handle om, at man forsøger at skabe et lydlandskab til en kunstinstallation, der skal fremvises på et galleri, et museum eller fungere som performance kunst.

Det kan netop også være som lydspor til en film eller kunstfilm, måske endda til et spil, hvor der skal skabes en stemning, hvor lydene så gerne skal kunne køre længe ad gangen.

Vi kan endda komme helt derned, hvor vi taler om lyddesign til elevatorturen, små gadgets, lyd-bider og casinoer på nettet.

Man går sammen om sammen med kunden at skabe den rette stemning med lyddesignerne, og det kan tage tid, men den endelige effekt vil give så meget igen.

Du kan få hjælp til at skabe dit lyddesign hos https://cphsounddesign.dk/lyddesign/