Loading...
rekruttering

Virksomhedens vision med rekruttering

Virksomhedens vision med rekruttering

Hvad overvejer du egentlig i forbindelse med, når du skal hverve en enkelt eller flere ansat(te) til din virksomhed? Der er nemlig mange parametre, man skal notere sig før, under og for den sags skyld efter forløbet med rekruttering.

Vi tør godt vove den påstand, at de fleste virksomheder gerne vil vækste, erobre markedsandele og måske endda udvide og udvikle deres produktsortiment eller servicer. Det hægter sig på ambitionerne som firma at markere sig og levere det bedste til kunderne og de kommende af slagsen.

Og hvordan gør man så det? Det er vigtigt at have en god forretnings-plan, ens samarbejdspartnere skal være de bedste af slagsen, men det vigtigste er nok medarbejderne.

Det hører sig alt sammen til den famøse sætning med, at en kæde kun er så stærk som sit svageste led.

Medarbejderne skal jo løfte i samlet flok, om man så er en lille virksomhed eller et stort firma med mange ansatte, hvor der kan være mange og lange kommunikations-veje, hvor ikke alle medarbejdere kan nå at se hinanden i løbet af en arbejdsdag.

Hvad gør man så for, at alt forløber smidigt, og medarbejderne indgår i et samlet hele, der altid arbejder effektivt?

Man kan som virksomhed gøre mange ting, hvilket kan være alt fra frokostordninger, frynsegoder, bonusser og meget mere, men faktisk starter det allerede fra det første led, før medarbejderne overhovedet bliver en del af holdet: Under rekrutteringsprocessen.

Det er alt sammen fint og fornemt med de mange fordele ved at være ansat, men det skal også gerne gå den anden vej, så medarbejderen yder sit bedste til firmaet via egen motivation og lyst til at være der.

Ingen ønsker umotiverede ansatte, men fraset de tilfælde, hvor medarbejdere kan gå ned med flaget undervejs i arbejdet, så er der kun en selv som firmaejer at takke, hvis man står med medarbejdere, der ikke gør deres bedste på din arbejdsplads.

Du har jo ansat dem og ment, at de passede godt ind i virksomheden, da de gik fra det første led med at lave et stillingsopslag, sortere i ansøgningerne, indkalde til samtaler og slutteligt udvælge den bedste kandidat i sidste ende.

Man føler nok selv, at man har gjort alt for at være sikker på, at den rette medarbejder blev fundet, og du har måske haft andre instanser i dit firma til at kigge på, hvem der kunne udvælges til at blive ansat.

Men hånden på hjertet: Hvor meget tid dedikerede du reelt til at finde den bedste kandidat?

Du vil måske sige ‘rigtig meget’, for det er jo din virksomheds ve og vel, det handler om i sidste ende, men sandheden er, at du jo netop har en virksomhed at passe, hvorfor du ikke altid kan dedikere halve endsige hele arbejdsdage på at finde en ny medarbejder.

Men apropos dedikation, så findes der faktisk et firma, der netop bruger al deres arbejdsvirksomhed på at finde frem til en kommende medarbejder til DIN virksomhed, hvilket de finder frem til i samråd med dig.

Vi anbefaler, at du tjekker dem ud via følgende link: https://www.dedikation.dk/