tage

Der eksisterer mange typer og former for tage

Der eksisterer mange typer og former for tage

Der eksisterer en hel masse tage herhjemme alene i Danmark, og det hører jo med til, at vi har haft mange år til at udvikle teknikken med at lave forskellige typer af tage og former for tage, hvor de skal bruges, om det så er til privat brug, erhvervsboliger, tag i landbrug med videre.

Det er en stor begivenhed at få sat et tag på en bolig, som man er ved at bygge, og hvis man virkelig mener det seriøst som bygherre, så takker man da også svendene for arbejdet denne dag, når skelettet til taget er lavet ved at afholde rejsegilde.

Her ser man en krans, man sætter op ved taget. Man siger endvidere, at hvis man ikke afholder rejsegilde, så ville svendene mure en flaske ind i skorstenen, så når det blæste, ville det suse og larme i hele bygningen.

Desuden siger det jo noget om, at man stadig bruger udtrykket “at have tag over hovedet”, når man har fundet sig en bolig, for der kan findes mange boligtyper, men man kan dårligt kalde det en bolig, hvis der ikke er tag på den.

Hvad kendetegner så et tag for dig?

I Danmark er det nok mest de røde teglsten, der flader sig ud til hver side, hvor vandet kan løbe ned fra regnvejret i tagrenderne.

Men der findes for eksempel også græstage, hvor det er et miljøvenligt tag, der opsuger det vand, der falder ned – og så er det også pænt at kigge på.

Så er der de mere gammeldags stråtækte tage, hvor man virkelig skal kunne sit kræm for at få det til at se godt ud – og så er det dyrt at forsikre, da der let går ild i det, hvorfor man ikke ser den slags så meget mere.

Skal du have ordnet noget med dit tag, så skal du altid tage fat i baagoeknudsen.dk.